Høst, tiden for pumpkin spice and everything nice 🍁 Denne desserten er superenkel! Porsjonsterte toppet med vaniljeis og karamell, med epler stekt i pumpkin spice og sukker.
Har du ikke laget pumpkin spice før? Det er fint å ha i skuffen halvåret frem mot jul! Putt det i bakverk, mat eller kaffe, så får du garantert en stemningsfull høst. Her får du en oppskrift:
🎃 Pumpkin Spice 🎃
Bland sammen:
3,5 ss malt kanel
2,5 ts malt muskat
2,5 ts malt ingefær
1,25 ts malt nellik
Så til desserten!
Til fire små terter trenger du:
Bunn:
To ferdige butterdeigsplater – finnes i frysedisken
Fyll:
1 eple
1 ts pumpkin spice
2 ts sukker
2 ts brunt sukker
Topping:
Vaniljeis
Karamellsaus – her er det brukt den fra diplom-is
Fremgangsmåte:
Sett på ovnen som anvist på pakken med butterdeig.
Del to butterdeigsplater i to, der har du de fire bunnene dine. La de tine.
I mellomtiden skjærer du eplet i tynne skiver, og steker dem sammen med krydder og sukker. Du kan bare øke mengden hvis du vil ha mer eplefyll i tertene 🍎
Skjær en ramme rundt sidene av hver plate, uten å skjære helt igjennom.
Legg de stekte eplebitene pent i inni rammen til et fint mønster, eller helt tilfeldig om du vil. Når du steker platene, blir rammen høyere enn der fyllet ligger.
Stek tertene i ovnen som anvist på pakken med butterdeigsplater.
La de avkjøle seg litt, så legger du på ønsket mengde vaniljeis og karamellsaus til slutt 😍 Enjoy!
Og du, velkommen inn på Instagram siden vår! Her deler vi masse inspirasjon til hus og hjem, samt en god oppskift i ny og ne