Velkommen inn på en housetour

Familiebilde: Anne Sophie Tombre @astombre_fotograf

Det lukter godt når jeg kommer innenfor døren til førstegangskjøpere Lena og Chris. Nyvasket, og noe jeg ikke helt klarer å sette fingeren på – en blanding av tøymykner og den særpregede babylukten kanskje? Denne lille familien har nettopp kjøpt sitt første hjem, en tomannsbolig satt opp av Dunam.

De har kjøpt huset nøkkelferdig, så alle valg ute og inne har vi tatt for dem. Utendørs er huset sort, og detaljer som vinduer, dører, takrenner er også sorte. Det strammer opp og gjør huset tidsriktig, selv om det arkitektonisk sett er ganske enkelt. Fordelen er at det blir billigere å bygge, og passer godt til førstegangskjøpere som Lena og Chris.

 

 

En annen fordel med dette huset er at vi setter det raskt opp, fordi det kommer i ferdige elementer. Denne boligen ble levert i mars, og på syv dager var bygget tett utvendig. I slutten av juni var det klart til å flytte inn.

 

 

Entreen og badet ved siden av har fått flisen Vence grey mate på gulvet. Det har vi kombinert med Comfort grey på veggen i entré, og flisen Pietre di paragone gre bianco på baderomsveggene.

 

 

Pietre di paragone gre bianco 60×60

Vence grey mate 60×60

Gulvet vi har brukt her heter Chalked nordic oak. Trappen tok vi i sort, med eiketrinn som passer godt til gulvet. Denne er fra fagtrapp.

 

 

 

Chalked Nordic Oak

Comfort grey fortsetter fra entreen innover, mens stuen/spisestuen er malt i Northern mystic. Paret har prioritert å ha det luftig på kjøkkenet og heller gi plass i stuen til et romslig spisebord. Den resterende plassen er dedikert til en god lenestol foran peisovnen, og det er masse gulvplass til babyen.

 

 

Det er så kult når interiøret gjenspeiler folkene som bor i boligen – her har de hengt opp et bilde som både er stilig til veggfargen, og passer godt til fotballfan Chris. Legg merke til at de har hengt bildet helt riktig, rett der hvor lyset treffer så det får oppmerksomheten det fortjener.

 

 

Det sorte kjøkkenet er fra Kvik. Det er lekkert minimalistisk, med sorte matte fronter.

 

 

Lena venter gjester denne dagen, og går i gang med å bake boller mens hun snakker, synger og danser for gutten sin.

 

 

I andre etasje fortsetter det lyst og luftig med Comfort grey i stuen. Lena har gjort det mykt og koselig med lyse gardiner og flott gulvteppe.

 

 

Her oppe er det tre soverom i ulike farger, malt på vegger og i taket. Hovedsoverommet har fått behagelige Form.

 

Lena har funnet gardiner som passer utmerket til veggfargen.

 

 

De øvrige soverommene er malt i Antique green og Serene blue. Lena forteller at hun liker når dørene til disse rommene er åpne så man kan se fargene fra rom til rom.

 

 

 

Serene blue

Antique green

 

Paret liker badet i 2. etasje spesielt godt, her er det samme fliser på gulv og vegg. Det er også gjort plass til badekar, i tillegg til dusj. Alle blandebatterier er sorte, som Lena liker godt.

 

 

Her kan du se hele fargepaletten som er brukt:

 

 

Her kan du se planløsningen på boligen: