Velkommen inn

Vi i Dunam er kjempefornøyde med huset vi har bygget på Vinterbroveien.

Daglig leder Lennart forteller at når vi bygger, ønsker vi å realisere visjonen til arkitekten. Det er dette vi elsker – gjennomtenkte, moderne boliger, med et design som gjør at man må se både to og tre ganger. Det krever av oss at vi må finne måter å bygge på som er utenfor «normalen», for dette er ikke noe firkanthus. Slike prosjekter er spennende og givende for håndverkerne våre!

Arkitekten Håvard B. Olsen fått utfolde seg her. Huset fremstår i stor grad slik han tegnet det, innendørs har vi også tatt med hans ideer om lyst hel-tregulv fra Dinesen, og betong på kjøkkenet.

Kunden Marit og interiørkonsulenten vår Hennie, har jobbet sammen om farger og materialer, og det har vært et så artig prosjekt!

Du kommer inn i en hall i behagelige gråtoner og lyst tre. «Elegant» og «Comfort grey» fra Jotun er farger du møter igjen i hele boligen, med flere litt mer spennende innslag. To romslige walk-in garderober bak skyvedører sørger for at hallen kan holdes ryddig, her er det god plass til lagring av klær og sko.

Nederst i hallen tegnet arkitekten en lysgrav foran trappen, slik at det kommer godt med dagslys hvor huset egentlig er under bakken. De store vinduene går helt fra gulvet, til taket i tredje etasje. Langs begge sider er det lagt inn en stripe med LED lys, og med lampe i taket er det nok av lys når det blir mørkt også. Trappen er montert av TeamTrapp, med trinn laget av Dinesen møbelplanker, slik at de er like med gulvet.

Ved siden av trappen er det satt inn heis. Den har fått et diskret, sort utseende og er plassert slik at den er lett tilgjengelig, uten å ta mye oppmerksomhet og plass.

Her oppe og i 3 etasje har håndverkerne våre lagt tykke og brede gulvplanker i douglas gran, og disse er behandlet med olje og lut.

Det første du ser når du kommer opp trappen er kjøkkenet. Og for et kjøkken:

Det har vi brukt en del tid på å planlegge, og til slutt ble det sort med trestruktur, og lys trestruktur. Det var viktig for oss at de lyse frontene passet med gulvet. Ask og douglas gran likner på hverandre, derfor falt valget på frontene fra Kvik som heter ask. Vi var heldige og fikk tak i noen av de siste frontene de hadde i denne typen. Benkeplaten er støpt i betong.

Steketoppen er en kominasjon av en teppanyaki og to felt med stekesoner, og avtrekk imellom disse. Da trengs det ikke vifte over steketoppen, isteden er det plass til tre stilrene lamper.

Kjøkkenet har uvanlige vinkler på endene, og løsningen ble åpne hyller her for å utnytte denne plassen også. Velbrukte fjøler og fat får stå utstilt, og Marit får god plass til alle kokebøkene sine.

Det er åpent mot spisestue og stue, og på andre siden av kjøkkenøya står en lekker peis. Marit forteller at sittegruppen her blir flittig brukt. Et fint sted å sette seg med en bok, med laptoppen, eller å ta kaffen med et vennepar. Sidebordene med marmorflate hadde Marit fra før, de er kjøpt på Kid. Stolene er fra Sits, og heter Alex.

Innenfor sittegruppen finner vi to romslige sofaer. Marit ønsket seg en sprek farge, og det ble det jammen også! Det var en utfordring å få til en sofa som passet vinkelen på enden av stuen, derfor ble det to sofaer. En som følger endeveggen, og en hjørnesofa som deler opp rommet litt. Modellen er Nordic fra Vilmers.

Spisestuen har fått stoler som matcher sofaen, samt en plassbygd sittebenk.

Både benken og spisebordet er bygget av oss, med møbelplanker fra Dinesen og samme behandling som gulvet.

Putene til sittebenken er sydd på bestilling fra Grenland Industrisøm.

Utenfor kjøkken og spisestue er det bygget en stor terrasse med basseng. Her blir det godt og varmt, så uteplassen er i bruk nå i september også. Bassenget er oppvarmet og kan brukes fra april til oktober.

Master avdelingen ligger på samme plan som kjøkken og stue. Her gikk vi for mer farge på veggene, og det ble Daydream fra Jotun. Nattbordene er fra Bohus, lampene er fra Norlux, og bildene over sengen fra Desenio.

Daydream tok vi også inn på master badet, sammen med flotte marmorfliser. Her ville vi ha noen som ikke var veldig sterkt hvite og med kraftige årer, men heller en mykere variant som var mer beige i tonen, med svakere årer. Flisen heter Allmarble Altissimo, kjøpt på Modena.

De andre badene har fått flis med terrazzo look, som heter Pietre di paragone gre bianco, fra Megaflis.

Vi er veldig fornøyde med flisleggingen, som Janz flis har gjort. Hun har skåret flisene så pent at vi ikke behøvde lister mellom mosaikken i dusjen og flisen på gulvet, og det ser så flott ut. På det ene badet er en vegg malt med våtromsmaling i fargen Elegant.

I tredje etasje ligger resten av soverommene, her ser du et av dem i fargen Northern Mystic.

Her oppe kan man gå ut på en stor takterrasse, og nyte utsikten fra boblebadet.

Her kan du se alle fargene vi har brukt:

Her kan du se hele planløsningen. Det er lagt vekt på store sosiale soner og mye lagringsplass. Huset har også en utleiedel.