Det er innsiden som teller, eller?

Det er iallefall på innsiden av huset du skal bo, så det er viktig!

Med materialer mener jeg det som skal utgjøre de store overflatene; gulv, tak og vegger, og den faste innredningen som skal på plass. Det som utgjør innsiden av hjemmet ditt ✨

Med oss har du alle muligheter og valgfrihet – det er du som bestemmer hvordan huset skal se ut. Tak og vegger blir ofte levert i gips som er sparklet og malt, også velger du farger selv, eller du kan velge andre materialer hvis du ønsker det. Kanskje du vil ha tapet på et rom, eller vakker panel? Gulv kan du også velge selv, for eksempel fliser, teppe, vinyl, parkett, laminat, etc.

Innredning på bad og kjøkken kan du også velge fritt hos oss. Vi samarbeider med blant annet Drømmekjøkkenet Moss og Bergersen Studio, og gjennom oss får du god pris her. De kan anbefales!

Et generelt tips når du holder på med dette, er å bruke litt tid på å sette sammen et utvalg farger og materialer til hele huset som passer sammen, slik at det blir et gjennomgående uttrykk i det nye huset ditt.

Men, jeg skal også prøve å gi deg noen budsjett tips du kan bruke underveis:

⭐️ Hent inspirasjon, og finn alternativer
Tips nr.1 er å finne bilder av ting du liker og vil ha, før du går og velger ut. Finn inspirasjon på instagram, pinterest, interiørmagasiner etc. Så kan du begynne å finne alternativer til materialer, som kanskje ikke nødvendigvis er det dyreste.

⭐️ Gå for hvitt
Ofte finnes det rimeligere alternativer i hvitt. Det enkle hvite baderomsmøbelet som ikke koster så mye som det i tre, kan være veldig fint! Sett det sammen med pene fliser, lekre detaljer og fine farger, så blir det bra!
Her ser du et eksempel:

 

Flisen i dette eksempelet er på salg akkurat nå – også noe å ha øynene åpne for

⭐️ Utnytt malingen
Maling koster det samme uansett hvilken farge du velger. Du må kanskje betale maleren litt mer for å jobbe med flere farger, men du trenger ikke velge så mange. Sett sammen en fargepalett du elsker for hele huset. Har du valgt mye hvitt, kan du for eksempel holde paletten lys og lett sammen med det hvite. Men her er det du som bestemmer! Velg det du liker. Og du, du kan også ha våtromsmaling på baderom – det er både pent og kan gjøre badet til et hyggelig rom synes jeg, og er billigere enn dyre fliser.

⭐️ Prioriter hvor du legger pengene
For eksempel kan en trapp i furu være billigere, men eik er en hardere tresort og får ikke så fort hakk, så det kan lønne seg å velge trinn i eik. Heller bruke litt mer når du bygger, enn å måte bytte ut en trapp full av hakk om noen år. Det blir ikke billigere, og er ikke bærekraftig. Tenk også igjennom og prioriter det som er viktigst for deg. Har du fryktelig lyst på akkurat en spesiell flis på badet ditt, som en ganske dyr, kanskje velg et gulv om koster litt mindre per kvadratmeter.

 

Synes du det blir mye å tenke på? Jeg, Hennie, er tilgjengelig som konsulent for alle våre kunder, uten at det koster noe mer 💸

 

Hva tenker du jeg har oversett her? Har du noen gode sparetips? 😊