Disse småkakene var nye for meg, de heter Fairy Kisses, og blir nok en suksess på kaffebordet ditt i julen! ♥️

⭐️ Kaken består av en «sugar cookie» bunn, en bit toffifee, og marengs topping. Oppskriften har jeg funnet hos @twosisterslivinglife og her er den oversatt til norsk:

🍪 Sugar cookie bunn:
300 gram mel
1 ts bakepulver
100 gram smør
1 egg
50 ml kremfløte
120 gram sukker
48 biter med toffifee godteri

☁️ Marengs:
4 eggehviter
180 gram sukker
2 ts hvit eddik (jeg brukte hvitvinseddik)
1 1/3 ss maisena

⭐️ Slik gjør du:

Ha smøret i melet i små biter, og ta i resten av ingrediensene. Elt deigen sammen til den er jevn og fin. Pakk deigballen inn i plastfolie og la den hvile en halvtime.

Mens deigen hviler lager du marengsen, da har du alle ingrediensene i en bolle og mikser til det blir en herlig tykk marengs.

Kjevle ut deigen til ca. en halv centimeter tykk (ok mine var kanskje litt tykkere 😅) og bruk noe rundt til å stikke ut passelige runde kaker – store nok til at en toffifee kan ligge oppå. Her brukte jeg et eggeglass.

Legg småkakene på stekebrett, og ha på toffifee opp ned.

Har du sprøytepose kan du ha marengsen oppi her, og bruke ulike tipper til å få fine former på marengsen. Men har du ikke det, kan du fint bruke en plastpose og klippe hull i, slik som jeg har gjort her!

Sprøyt på marengs så det dekker toffifee biten. Hvis du vil at det skal dekke helt ned på siden av kakebunnen kan du bruke en kvin og smøre over – men jeg har bare brukt den improviserte sprøytetippen til å dra det litt utover. Ikke så elegant, men det gjør jobben 😅

 

Stek kakene på 150 grader i fem minutter. Senk temperaturen til 130 grader og stek videre i 15 minutter. Skru av ovnen, og la kakene stå der ti minutter til. Du kan steke to brett om gangen, men ikke mer 😊

Så lar du kakene kjøle seg ned – eller spis de lune, de er såå gode! 😊