Fem trinn til byggestart

Hvordan skal du gå frem når du vil realisere boligdrømmen? Hva skjer egentlig når du skal bygge hus? Her kan du lese om hva du kan forvente når du tar kontakt med oss.

Trinn 1: Kontakt og konsultasjon

Det starter så enkelt som at du ringer eller sender en mail for å prate om at du vil bygge hus. Vi møter deg der du er for å hjelpe deg videre, enten du har tegninger allerede, eller skal begynne fra start. I dette trinnet blir vi bedre kjent med situasjonen din og hva som er drømmen, og går befaring på eventuell tomt. Det er gratis og helt uforpliktende for deg!

For eksempel vil vi snakke om du har en tomt, eller skal du gjøre endringer der du bor? Har du en idé om hvordan huset skal se ut, og hva slags budsjett har du? Er det best for deg med arkitekttegnet, eller har du sett deg ut et hus i katalogen? Kanskje du allerede har tegninger og er interessert i oss som entreprenør?

Vi har mange års erfaring i bransjen, og vi hjelper vi deg å ta gode valg for å komme frem til den beste løsningen. For oss er det særlig viktig med grundig planlegging og vurdering av løsninger, slik at man utnytter mulighetene best mulig. Vi ser frem til en hyggelig boligprat med deg!

Trinn 2: Tegne opp boligen

Når har vi fått en oversikt over hvor du er, og dine ønsker og behov, er det tid for å lande på en hustype, eller tilpasse modellen til deg. Skal du gå for en arkitekttegnet bolig, får vi tegninger fra dem på plass i dette trinnet. Vi samarbeider blant annet med dyktige Vårdal Arkitekter, og kan sette deg i kontakt med dem eller andre.

Du og arkitekten møtes, slik at alle dine ideer, tanker og behov blir forstått, og dere snakker sammen. Så tegner arkitekten opp, og vi mener at å bruke arkitekt gir best forutsetning for å utnytte mulighetene maksimalt, med kreative og lekre løsninger. Arkitekten vil ta betalt for denne tjenesten.

Når vi har fått på plass en skisse av din drømmebolig, kan vi prise byggearbeidet.

Trinn 3: Tilbud og kontrakt

Vi priser byggearbeidet, og sender deg et tilbud. I tilbudet får du en leveransebeskrivelse, hvor det står detaljert om hva som er inkludert i prisen vi gir deg, og det er satt av summer til kjøkken og baderom, så kan du selv bestemme hvordan det skal se ut. Vi har en standard leveranse på interiørvalg som gulv, flis, dører etc., men alle disse tingene kan du bytte ut og velge selv. Alt innenfor prisen i leveransebeskrivelsen er inkludert. Det kan være overveldende når du skal velge alt selv, og dersom du ønsker det, tilbyr vi konsulenthjelp til interiørvalg, helt uten ekstra kostnad for deg.

Når vi er enige, skriver vi en kontrakt. Her står det blant annet når boligen skal stå ferdig.

Om du senere ønsker å gjøre endringer som avviker fra tilbudet, er det vanligvis ikke noe problem – vi vil alltid forsøke å være fleksible. Da lager vi en endringskontrakt. Det kan for eksempel være at du kommer på at du vil endre noe på planløsningen, eller har du har sett deg ut et gulv hvor det blir endringer i prisen.

Trinn 4: Søknadsprosess

Når kontrakten er skrevet, starter søknadsprosessen. For å starte å bygge et hus, må det søkes i den gjeldende kommunen. Dette kan du slappe av fra, vi vet hva som kreves og hva som kan stå i veien for å få godkjent, og denne prosessen tar vi oss av. Skulle det oppstå noe her, justeres prosjektet slik at det går igjennom.

Trinn 5: Byggestart!

Så snart søknaden er godkjent og alt det formelle er i orden, kan vi starte å bygge ditt nye hjem! Vi bruker både ferdige elementer og plassbygging. Elementer bygges ferdig på fabrikk, blir fraktet til byggeplassen og settes sammen der. Plassbygget betyr at alt gjøres på byggeplassen. Når byggene er kompliserte er det best med plassbygging, eller så kombinerer vi de to metodene.

Vi ønsker å realisere visjonen til arkitekten når vi bygger, og vårt mål er at boligen skal bli slik du har drømt om!

Har du lyst til å bygge med oss?

Ring oss på 406 44 968, eller send en mail til post@dunam.no

Vi gleder oss til å høre fra deg!